Sosyal Politikaları Geliştirme Derneği Kuruluyor

Sivil toplum yaşamına önemli katkılarıyla bilinen Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, sosyal refah ve sosyal adaleti sağlayarak sosyal sorunları ortadan kaldırmayı ve sağlıklı bir toplum meydana getirmeyi amaçlayan Sosyal Politikaları Geliştirme Derneği'ni kurmak için çalışma başlattı

Sosyal Politikaları Geliştirme Derneği Kuruluyor

HABER MERKEZİ- Sivil toplum yaşamına önemli katkılarıyla bilinen Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği ile Malatya Kalkınma Derneği (MAKADER) Genel Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, sosyal refah ve sosyal adaleti sağlayarak sosyal sorunları ortadan kaldırmayı ve sağlıklı bir toplum meydana getirmeyi amaçlayan Sosyal Politikaları Geliştirme Derneği'ni kurmak için çalışma başlattı. Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş kurduğu bütün derneklerde farklı boyutlarda faaliyetler gerçekleştirdiğini ve Türkiye’nin ihtiyacını gözeterek yine kendi uzmanlık alanıyla ilgili Sosyal Politikaları Geliştirme Derneği'ni kurma çalışmalarına başladığını açıkladı. Yeni derneğin tüzük yazım aşamasında bulunduklarını belirten Hakan Berktaş, hedeflerini ve yapmak istediklerini şöyle anlattı: “Öncelikle bu derneği neden kurmaya karar verdiğimizi açıklamak isterim. Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği ile Türkiye’de 1 milyon hasta ve 10 milyon hasta yakınını çok yakından ilgilendiren hastalıklarla ilgili derneğimiz bünyesinde önemli çalışmalar yaptık. Tabi milyonlarca hastamızın ve yakınlarının sorunlarının çözümüne katkıda bulunduk. Diğer yanda yine Türkiye’de milyonlarca hastamızın hayatını çok yakından ilgilendiren Bakım Sigortası Kanun Teklifi'ni Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altına taşımak için büyük çaba sarf ettik."

"CUMHURBAŞKANIMIZIN DİKKATİNİ ÇEKTİ"

Bakım Sigortası teklifinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatini çektiğini de ifade eden Hakan Berktaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bakım Sigortası teklifimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu dönemki vaatleri arasına girdi ve bizim de gösterdiğimiz çaba tam manasıyla yerini bulmuş oldu. İnşallah önümüzdeki süreçte Bakım Sigortası’nın kanunlaşmasıyla milyonlarca hastamızın özel bakım merkezlerinde bakımı noktasında attığımız adımın ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkmış olacaktır. Bu çalışmalarımız arasında 'Alzheimer Başucu Kitabı' adlı kitabımı da yazarak binlerce insana Alzheimer hastalığı ile mücadele ve hastaların pratik bakımları konusunda tecrübelerimizi aktardım. Ve tabi Sosyal Rehberlik Merkezimiz ile yüz binlerce insana dokunduk, ihtiyaçlarına cevap verdik, onlara önemli desteğimiz oldu, rehberlik yaptık, çözüm yolları gösterdik. Türkiye’nin her bölgesindeki bakım ve huzurevlerine hasta yerleştirilmesi noktasında gönüllü olarak ücretsiz şekilde aracılık ve danışmanlık hizmeti verdik. Gördük ve biliyoruz ki sosyal hizmetlerin sonu yok, sınırı yok, bu anlamda sosyal Politikaların da önemi büyük. Çünkü sosyal politikalar genel olarak sağlık, eğitim, konut, sosyal güvenlik, istihdam ve sosyal hizmet alanlarındaki düzenlemeleri kapsamına alıyor. Bunun yanında; çevre, ulaşım, suçla mücadele, kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve diğer dezavantajlı kesimlere yönelik hizmetler ile kültür ve sanat alanındaki politika ve uygulamalar da sosyal politikanın konusu içinde yer alıyor. Sosyal politika; sosyal refah ve sosyal adaleti sağlama, sosyal sınıflar arasındaki sürtüşmeleri asgariye indirgeme, sosyal sorunları ortadan kaldırma ve böylelikle sağlıklı bir toplum meydana getirme amacındadır. Bu amaçlar bir disiplin ve meslek olarak sosyal hizmet tarafından da paylaşılmaktadır. Biz kurulma aşamasında olan Sosyal Politikaları Geliştirme Derneğimiz ile ilgili olarak önümüzdeki süreçte hangi aşamaya geldiğimizi kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz."