Manisa'da İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2025 yılı 1. Olağan Toplantısı Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde Manisa Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak başkanlığında gerçekleştirildi.

Manisa'da İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2025 yılı 1. Olağan Toplantısı Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde Manisa Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak başkanlığında kurul üyelerinin de katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantının amacı, il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları kapsamaktadır. 

 Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Tufan, 2024 yılı Ocak-Aralık dönemi faaliyetleri hakkında kurul üyelerine bilgilendirmede bulundu. TÜİK Türkiye geneli iş gücü piyasası verilerine göre 2024 yılı Ekim dönemi işsizlik oranının %8,8 istihdam oranının %49,9 işgücüne katılım oranının da %54,7 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Konuşmasına aktif ve pasif iş gücü hizmetleri 2024 yılı Ocak-Eylül dönemine değinen Tufan; “Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ev sahipliğinde,  Manisa Double Tree by Hilton Otelinde Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın teşrifleriyle Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif fuarını gerçekleştirdik. 

Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık (KİPAP) Projesi ile şu ana kadar 29 firma ile protokol imzalanmış olup 80 katılımcı faydalanmaya başlamıştır. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 173 adet program açılmış 562 kişinin söz konusu programlar kapsamında işbaşında yetişmesi ve meslek edinmesi sağlanmış, katılımcı zaruri gider ödemesi ve genel sağlık sigorta primlerinin karşılanması kapsamında 23.469.191,72 TL. destek sağladık. Özel politika gerektiren gruplar (kadınlar, gençler, uzun süreli issizler, engelliler gibi) başta olmak üzere, işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak kamu hizmetlerinin desteklenmesine yönelik bu yıl ilk defa uygulanmaya başlanan İş Gücü Uyum (İUP) Projesi kapsamında 33 program açılarak 2.018 programdan faydalandırdık” dedi. 

 İl Mesleki Eğitim Politikaları gündemi kapsamında konuşmasını gerçekleştiren Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli; “2024 yılı faaliyetleri ile birlikte çeşitli eğitim kurumlarına ve eğitim programlarına dönük süreçler, yapılan iş ve işlemleri ele aldık. Bunun yanında eğitim ve istihdam ilişkisi bağlamında mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin daha nitelikli yetiştirilmesi ve mezuniyet sonrası kendi alanlarında istihdama katılmaları ile ilgili hususlarda bilgi paylaşımında bulunduk” dedi.