İyi Partili İsimden Yalanlama

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Belediye Meclis üyeliği adaylığından ve partiden istifa eden Gültekin Aşçı önemli açıklamalarda bulundu.

İyi Partili İsimden Yalanlama

Kendisinin ve istifa eden diğer partili isimlerle ilgili basında çıkan haberlerin bilgi kirliliğinden ibaret olduğunu belirten Aşçı, haberleri yalanladı. Aşçı açıklamasında bir parti lehine çekilmediklerini, istifalarının sadece adaletten uzaklaşan İYİ Parti’deki rahatsızlıklarından kaynaklandığını belirterek şunları söyledi; “Başlarda samimiyetine ve vizyonuna inandığımız isim olan Tufan Akan’ın verdiği sözler konusunda samimi olmadığını üzülerek gördük. Ayrıca açıkladığı projelerin yere sağlam basmadığını da gördük. Belediye başkan adayı Akan, kendi meclis üyelerini bile inandıramadı. Bu zamanı özellikle bekledik. Yerimize birilerinin yazılmaması için istifamızı son günlere bıraktık. Basına yansıyan bir iki ismin CHP lehine çekildiklerini açıklamaları bizleri bağlamamaktadır. Benimle birlikte İYİ Parti’den 13 istifa gerçekleşti. Bu istifa eden isimler bir parti lehine çekilmediler”

“O RAKAM AİDATTIR”

Akan’ın projelerinin gerçeklikten uzak olduğunu vurgulayan Aşçı açıklamasının devamında şu şekilde konuştu, “Dar gelirliye sosyal konut projesi açıkladı. Bu projede verilen rakamlar gerçeği yansıtmaktan çok uzak. 750 lira kirayla konut müjdesi. Bu açıklanan rakam ancak aidat olabilir” dedi.

“ALGI YAPIYORLAR”

Şehzadeler’de ve Yunusemre’de İYİ Parti adaylarının algı yönetme peşinde olduğuna da açıklamasında değinen Aşçı açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “Şehzadeler’de Ahmet Karadağ, Yunusemre’de ise Tufan Akan, sokakta CHP’nin kendi lehlerine çalıştığını, bunun karşılığında da kendilerinin büyükşehirde Ferdi Zeyrek'e destek verdikleri yönünde algı yayıyorlar. Bu başta İYİ Parti’nin büyükşehir adayı Gürhan Özcan’a karşı yapılan bir ayıptır. İşte bu ve buna benzer durumlar için partiden istifa etmeyi uygun gördük.”