DOÇ. DR. OSMAN VEDÜD EŞİDİR'DEN SAHTE DİPLOMA UYARISI: TUTUKLANABİLİRSİNİZ…

Gerçekte olmayan Yeni Pazar Üniversitesi'ni kuran Prof. Dr. Ali İ.'nin sahte diploma dağıtan lise mezunu olduğu bir kişi olduğu iddia edildi. Prof. İ'nin Dünyaca ünlü Freud Üniversitesi'nin sahtesini kurduğu ve buradan da parayla sahte diploma dağıttığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan İletişim Akademisyeni Doç. Dr. Osman Vedüd Eşidir, 'Bu diplomalarla Türkiye ya da Avrupa'da iş başvurusu yaparsanız sahtecilikten tutuklanabilirsiniz' dedi.

DOÇ. DR. OSMAN VEDÜD EŞİDİR'DEN SAHTE DİPLOMA UYARISI: TUTUKLANABİLİRSİNİZ…

HABER: CENGİZ KILINÇASLAN

Yeni Pazar Üniversitesi’nin hiç var olmamasının ortaya çıkmasının ardından ikinci bir skandal gündeme bomba gibi düştü. Odatv'nin haberine göre, Üniversitenin rektörü olarak görülen ve lise mezunu olduğu ortaya çıkan Ali İ.’nin, dünyaca ünlü Freud Üniversitesi’nin sahtesini de kurduğu ve buradan da parayla sahte diploma dağıttığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan İletişim Akademisyeni Doç. Dr. Osman Vedüd Eşidir, “Bu diplomalarla Türkiye ya da Avrupa’da iş başvurusu yaparsanız sahtecilikten tutuklanabilirsiniz” ifadelerini kullandı 

DİPLOMANIZIN GERÇEKLİLİĞİNİ E-DEVLETTEN SORGULAYIN
Doç. Dr. Osman Vedüd Eşidir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 “Sahte üniversitelerin sahte diplomalarını alan birçok kişi bunun sahte olduğunu biliyor ve kamu da ya da özel sektörde yükselmek için bu diplomayı kullanıyor. Birçok kişi de gerçekten hiçbir şeyden habersiz dolandırılıyor. Bu diplomalarla Türkiye ya da Avrupa’da iş başvurusu yaparsanız sahtecilikten tutuklanabilirsiniz. Masum olduğunuzu ispatlamanız yıllarca sürebilir. İş başvurusu yapmadan önce diplomanızın gerçekliliğini e-devletten sorgulayın."