DOÇ. DR. EŞİDİR: SAHTE OLAN YENİ PAZAR ÜNİVERSİTESİ SIRBİSTAN'DAKİ NOVİ PAZAR ÜNİVERSİTESİ'Nİ TAKLİT EDİYOR

Sahte Yeni Pazar Üniversitesi'ne 'edu.tr' uzantısını BTK verdi. CHP'li Deniz Demir'in soru önergesi sonrası, Milli Eğitim Bakanlığı dolandırıcılığa karşı harekete geçti ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan araştırmacı gazeteci ve iletişim akademisyeni Doç. Dr. Osman Vedüd Eşidir, sahte Yeni Pazar Üniversitesi ile gerçek Novi Pazar Üniversitesi arasında karışıklık yaşandığını ifade etti. Eşidir, sahte üniversitenin, Sırbistan'daki Novi Pazar Üniversitesi'ni taklit ettiğini ve bu hatanın dolandırıcılara fırsat sunduğunu vurguladı.

DOÇ. DR. EŞİDİR: SAHTE OLAN YENİ PAZAR ÜNİVERSİTESİ SIRBİSTAN'DAKİ NOVİ PAZAR ÜNİVERSİTESİ'Nİ TAKLİT EDİYOR

HABER: CENGİZ KILINÇASLAN

BTK’NIN SAHTE ÜNİVERSİTEYE ‘EDU.TR’ UZANTISI VERDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir’in soru önergesiyle gündeme gelen sahte Yeni Pazar Üniversitesi ve sahte rektör Ali İlseven’in dolandırıcılığı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarıyla aydınlatıldı. Bakan Tekin, 45 gün süren bir gecikmenin ardından verdiği yanıtta, ‘edu.tr’ uzantısının gerçekte var olmayan bu sahte üniversiteye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verildiğini söyledi.

MEB VE CHP’Lİ DEMİR’DEN YENİ ADIMLAR

Milli Eğitim Bakanlığı, dolandırıcılık faaliyeti nedeniyle BTK’ya yazı yazarak www.yenipazar.edu.tr adresine erişim engeli getirilmesini talep etti. CHP’li Deniz Demir, BTK’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yanıtlanması için yeni bir soru önergesi verecek ve BTK hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

“SAHTE OLAN YENİ PAZAR ÜNİVERSİTESİ SIRBİSTAN’DAKİ NOVİ PAZAR ÜNİVERSİTESİ’Nİ TAKLİT EDİYOR”

İletişim akademisyeni Doç. Dr. Osman Vedüd Eşidir ise, sahte üniversite konusunda hayati bir hata yapıldığını belirtti. Doç. Dr. Eşidir, “MEB, araştırmalarında; sahte Yeni Pazar Üniversitesi ile gerçekte var olan Novi Pazar Üniversitesi’ni birbirine karıştırıyor. Novi Pazar Üniversitesi Türkçe’ye Yeni Pazar Üniversitesi diye tercüme edilemez ama resmi yazışmalarda bu basit hata yapılıyor nedense. Bu hatadan diploma çeteleri yararlanıyor. Çünkü; sahte olan Yeni Pazar Üniversitesi Sırbistan’daki Novi Pazar Üniversitesi’ni taklit ediyor” ifadelerine yer verdi.