Dış Parazit İlacı İçin Sözleşme İmzalandı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Mart ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda müjdesini verdiği 'Büyükbaş Hayvanların Dış Parazitler Yönünden Korunması Projesi' için yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Yaklaşık 10 bin işletmede 58 bin büyükbaş hayvanda uygulama yapılacak olan proje ile dış parazit kaynaklı hayvan hastalıkları ile etkin mücadele edilmesi sağlanmış olacak.

Dış Parazit İlacı İçin Sözleşme İmzalandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüteceği ‘Büyükbaş Hayvanların Dış Parazitler Yönünden Korunması Projesi’ başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Mart ayı Meclis toplantısında müjdesini verdiği proje için yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Proje kapsamında Alaşehir, Kula, Selendi, Sarıgöl ve Demirci ilçelerinde TÜRKVET sistemine kayıtlı 30 ve altında büyükbaş hayvan varlığına sahip işletmeler projeye dahil edilecek. Bu doğrultuda 1 ile 5 adet hayvan varlığına sahip işletmelere 2 adet 100 ml’lik preparat, 6 ,şe 20 adet hayvan varlığına sahip işletmelere 1 adet 500 ml’lik preparat, 21 ile 20 adet hayvan varlığına sahip işletmelere ise 2 adet 500 ml’lik preparat desteklemesinde bulunulacak. Projenin tamamlanmasıyla Alaşehir, Kula, Selendi, Sarıgöl ve Demirci ilçelerinde yaklaşık 10 bin işletmede 58 bin büyükbaş hayvanda uygulama yapılacak. 
Yüzde 100 Hibe Destekli Olacak 
Ekonomik kayıplara neden olan hastalıkların engellenmesi için 5 ilçede yüzde 100 hibe ile gerekli dış parazit ilacının Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile yapacağımız çalışmayla dış parazit kaynaklı hayvan hastalıkları ile etkin mücadele edilmesi sağlanmış olacak. İlaçlar üreticilerimize eğitimi de verilerek teslim edilecek” ifadelerini kullandı. 
Proje ile Farkındalık Oluşturmak Hedefleniyor 
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen proje ile virüs kaynaklı ve paraziter hastalıkların taşıyıcılığını yapan ve deride ciddi doku bozukluğuna neden olan sokucu sinekler ve insan ile hayvan sağlığını tehdit eden virüs kaynaklı ve paraziter hastalıkların taşıyıcısı keneler ile mücadele edilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, vektörlerin hayvanlar üzerinden bertaraf edilmesi ile oluşabilecek verim kayıplarını ve insan sağlığı açısından ciddi önem arz eden Kırım Kongo Kanamalı Hastalığının taşınmasını/yayılmasını önlemek, yetiştiricilere bu proje ile ‘Vektörler ile Mücadele Nasıl Yapılmalı’ ve ‘Vektörel Hastalıklardan Korunma’ konularında farkındalık oluşturulması hedefleniyor.