BASK Manisa İl Başkanı Doğan Yılmaz yüzde 2 barajına karşı çıktı

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Manisa İl Başkanı Doğan Yılmaz torba yasa ile sendikal örgütlenmede yüzde 2 barajı getirilmek istenmesi üzerine açıklama yaptı.

BASK Manisa İl Başkanı Doğan Yılmaz yüzde 2 barajına karşı çıktı

Başkan Doğan Yılmaz  “Ekonomik buhranla uğraşmak zorunda kalan kamu çalışanları, bir tarafta liyakati yok sayan yönetim anlayışları, özlük haklarının iyileştirilmesinde atılmayan adımlarla mücadele ederken şimdi de diğer tarafta sendikal örgütlenme özgürlüğüne set çekilme operasyonu ile karşı karşıya kalmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulundan geçen torba yasa ile sendikal örgütlenmede yüzde 2 barajı getirilmek istenmektedir" dedi.

Sendikal  geçmişte olduğu gibi yine demokratik mücadelenin askıya alındığını aktaran Başkan Doğan Yılmaz "sendikal özgürlüğün kısıtlandığı günlerden geçmekteyiz. Ama bu sefer bir fark var; bu özgürlüğü asıl kısıtlamak isteyenler hükümetle iş birliği yapan, hükümete yaptıkları baskıyla bu barajın Gazi Meclisimize kanun teklifi olarak getirilmesini sağlayan ne yazık ki ellerindeki yetkiyi ve gücü kaybetmek istemeyen sendika ve bağlı oldukları konfederasyonlardır. Bu durum sendikal tarih açısından kara bir gün olarak yerini almıştır.Kamu çalışanlarını açlık sınırına getirenler, onlara masada destek verenler bilsinler ki; sendikacılık oyunu oynayanların sığınmak için yaptıkları kumdan bir kaledir, kamu çalışanlarının eliyle bu kale başlarına yıkılacaktır.Daha önceden kendilerinin yıkılışını durdurmak için Toplu Sözleşmede getirdikleri yüzde 1 barajının Danıştay’dan dönmesinden ders almayanlar şimdi de kanunla  yüzde 2 barajı getirerek bunu yapmak istediler" ifadelerini kullandı.

Başkan Doğan Yılmaz "Anayasa Mahkemesi’nden dönecektir"

"Bilmiyorlar ki çamura da yatsalar, barajlar da koysalar, istifaların önünü kesmek için kırk takla da atsalar herkes kamu çalışanları üzerinde oynanan oyunun farkındadır" diyen Başkan Doğan Yılmaz "emin olun ki, nasıl ki yüzde 1 baraj engeli Danıştay’dan döndü ise, Uluslararası hukuka, ülke olarak imzaladığımız sözleşmelere, anayasamıza ve kanunlarımıza aykırı olan bu düzenleme de Anayasa Mahkemesi’nden dönecektir. Kaldı ki Toplu Sözleşme hükümlerinin 2024 Ocak ayına kadar geçerli olduğu hukuken nettir. Anayasayı, kanunu tanımadan maçın ortasında kural değiştirmek isteyen sendika ağalarına sesleniyorum. Size buradan ekmek çıkmayacak. Kamu çalışanlarının emeğini sömürdüğünüz düzeniniz sevinerek söylüyorum sona erecek.Siyasi rüzgâra dayanarak yaptığınız bütün hareketler bir bumerang gibi sizi vuracak. Bu bumerang öyle bir hale gelecek ki, Son dönem toplu sözleşmelerde 2022 yılı için yüzde 5+yüzde 7’ye, 2023 yılı için ise yüzde 8+yüzde 6’ya imza atanları vuracak. Utanmadan sıkılmadan bu imzayı atıp ’Bütçeden hakkımızı, refahtan payımızı aldık, memur kazandı diyenleri vuracak. Gelir vergisi marifetiyle kaşıkla verilenin kepçe alınmasına ses çıkarmayanları vuracak. Kamu çalışanlarının ücretlerini asgari ücrete eşitlenmesine fırsat verenleri vuracak. 3600 ek gösterge düzenlemesinin yönetici sıfatında olan başta şeflerimiz olmak üzere diğer memurlarımızın bu ek göstergeden yararlanması konusunda adım atamayanları vuracak. 1965 yılının o günün şartlarına göre oluşturulmuş Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması için kılını kıpırdatmayanları vuracak. Her kesim alırken memurlara ikramiyeyi bırakın almayı, talep bile edemeyenleri, konuşamayanları vuracak. Kamuda adaletin sağlanması için mülakatı kaldırmayanları, bunu kendi sendika üyeleri için bir zırh görenleri vuracak” şeklinde konuştu.