Yılın Son Koruma Kurulu Toplandı

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı'nın 2022 yılı son toplantısı Cumhuriyet Başsavcı V. Kenan KARACA başkanlığında gerçekleştirildi.

Denetimli Serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler, eski hükümlüler ve suç nedeni ile mağdur durumuna düşen kişilerin psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin görüşüldüğü, toplum ile uyum süreçlerinin hızlandırılabilmesi amacı ile faaliyetlerin planlandığı, suçun neden olduğu veya suç neticesinde ortaya çıkan sorunların ortadan kaldırılabilmesine yönelik plan ve projelerin yürütüldüğü Koruma Korulu Toplantısı 3 ayda bir Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü sekretaryasında yapılıyor. Bu kapsamda yılın son toplantısında yıl içinde gerçekleştirilen faaliyetler gözden geçirilerek, gelecek yıl yürütülecek çalışmalar üzerinde görüşüldü.

İŞKUR tarafından kendi işini kurmak amacıyla sağlanan hibe desteklerine yapılan başvurular, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce yönlendirilen salıverme sonrası yardımlar ile farklı kurumların işbirliğinde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantının ana gündemi suça sürüklenen çocuklara yönelik önleyici çalışmalar oldu. Çocuk suçluluğuna yönelik alanda çalışan kurumların katılım sağladığı alt komisyon faaliyetlerinin devam ettirilmesi ve yapılacak faaliyetlerin projelendirilmesi kararı alınan toplantıya yönetmelikle belirlenen kurumlar il müdürü düzeyinde katılım sağlıyor. Yeni yılda koruma kurulunun etki alanını genişletmek amacıyla farklı kurum ve sivil toplum kuruluşlarının davet edilmesiyle toplantılar gerçekleştirilerek, belirlenen gündem başlıklarında alt çalışma grupları oluşturulacak.

Bakmadan Geçme