YENİŞEHİRLİOĞLU: 'KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNİN YENİ ROTASI MANİSA'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasına Manisa'nın da eklenmesi için girişimlerde bulunmuş bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Bakan Ersoy bugün yaptığı açıklamada 2025 yılında düzenlenecek programa Manisa'nın da dahil edildiğini duyurdu. Bunun üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yenişehirlioğlu, Bakan Ersoy'a teşekkür etti.

“KÜLTÜRÜN VE SANATIN BAŞKENTİ MANİSA”

Kültür Yolu Festivali'nin önemine dikkat çeken Yenişehirlioğlu yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlayan Kültür Yolu Festivali; müzikten tiyatroya, sergilerden atölyelere kadar geniş bir yelpazedeki etkinlikleri sanatseverlerle buluşturmaktadır. Kültürün ve sanatın başkenti kadim şehrimiz Manisa, girişimlerimiz ve görüşmelerimiz sonucu 16 ilde yapılması planlanan festivalimizin yeni rotaları arasına dahil edilerek etkinlik takvimine alındı.”

“GEÇMİŞ İLE BUGÜN ARASINDA KÖPRÜ OLACAK”

Festivalin sunduğu imkanlardan da bahseden Yenişehirlioğlu: “Sanatseverleri ve kültür meraklılarını ilham verici bir yolculuğa çıkaracak Kültür Yolu Festivali'miz aynı zamanda şehrimizin geçmişi ile bugünü arasında bir köprü vazifesi görecek. Hem entelektüel hem de milli ve manevi değerlerimizi daha yakından tanıma imkanları sunan bu etkinliğin şehrimizde yapılması için gösterdiğimiz yoğun çabaya kayıtsız kalmayan ve şehrimizi program takvimine dahil eden Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür ediyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme