Salihli'de 'Destekleniyorum Meslekleniyorum' Projesiyle 117 İstihdam Sağlandı

Salihli TSO'nun, sosyal gelişmeyi desteklemeyi amaçlayan projesi başarılı sonuçları ile yüzleri güldürdü. Proje kapsamında düzenlenen argon gazı eğitimini tamamlayan 12 kursiyere sertifikaları törenle teslim edildi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan 'Destekleniyorum Meslekleniyorum' Projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerden biri daha sona erdi. Argon gazı eğitimini başarıyla tamamlayan 12 kursiyere kurs bitirme belgeleri ve proje faaliyetlerine destekte bulunan 13 firmaya da teşekkür belgeleri düzenlenen bir törenle takdim edildi.

Salihli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, proje sahibi sıfatıyla protokolü karşıladı. Törene, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Sözer, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdal Tunca, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, OSB Başkanı Mehmet Demir Denetimli Serbestlik Müdürü Timuçin Gök, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Gürbüz ile TSO Yönetim Kurulu üyeleri ve organize bölgede faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yaptığı açış konuşmasında 2021 yılında başvurusu yapılan SOGEP Projesi'nin, inceleme kurulu tarafından Türkiye genelinde en yüksek oyu alarak birinci seçildiğini ve 'Destekleniyorum Meslekleniyorum' adlı projenin iki yılda hedefinin de ilerisine giderek olumlu sonuçlar ortaya çıkardığını anlattı. Yüksel, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

'Bütçesi 1 milyon 364 bin 484 TL olan proje ile Salihli ve Turgutlu'da sanayinin yoğunlaşan sektörlerinin ihtiyaçları doğrultusunda eğitimler düzenlemek ve Borsa İstanbul MTAL'nin atölyelerini günün teknoloji koşullarına göre yenilemek amacıyla yola çıktık. Salihli Kaymakamlığı Proje Ofisi sorumlusu Yavuz Erdem'e katkıları için teşekkür ederiz.

Kurulacak atölyelerde desteklenmeye ihtiyacı olan genç işsizlerin, dezavantajlı durumdaki kadınların ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanan bireyler öncelikli olmak kaydıyla istihdamın artırılmasını; yerli ve milli üretime, ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçladık.

Projenin hedefi 107 kişiye istihdam sağlamaktı. Bu hedefi aştık. Bugüne kadar 117 kişi bu proje kapsamında istihdam edildi. 400 kişi farklı meslek kollarında eğitim aldı. 8 atölye makine ekipman bakımından yenilendi.

Argon gazı eğitimi alan kursiyerlemiz şanslı çünkü kollarına birer altın bilezik taktılar. Türkiye'de argon kaynağı yapabilen kişi sayısı çok az. Hepsi birer aranan eleman olacak.'

Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam da yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, Salihli TSO'nun istihdama önemli katkı sağlayan başarılı projelerinin çoğalması dileğinde bulundu.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri argon gaz eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere ve katkı sağlayan firmaların temsilcilerine belgelerini sundu.

Bakmadan Geçme