Avrupalı Gazeteciler UGC'nin ev sahipliğinde Basının 2025 yılı hedeflerini masaya yatırdı…

Kuruluş Merkezi Kocaeli Karamürsel (UGC) Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Avrupa'da gazetecilik mesleğini yürüten ve cemiyetinin ülkelerindeki temsilciliklerini üstlenen gazetecilerin katıldığı 'UGC Avrupa' Toplantısı Karamürsel'deki Cemiyetin merkezinde gerçekleşti 28-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında sürecek olan UGC Avrupa Toplantısı Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz başkanlığında başladı.

Ahmet ÜNSAL/Manisa
Almanya,Fransa temsilcilerinin yanı sıra Avrupa'nın bir çok yerinde görev yapan gazetecilerin yanı sıra Cemiyetin Türkiye'de bulunan Yönetim Kurulu üyeleri toplantıya katıldı.
Toplantının ilk gününde Almanya ve Fransa'da Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti adına yapılan çalışmalar detaylı biçimde ele alındı.Ayrıca 2025 yılında yapılması gereken çalışmalarda programa bağlandı.

“UGC DÜNYA GENELİNDE EN BÜYÜK GAZETECİLİK MESLEK ÖRGÜTÜ”

Avrupa'da gazetecilik mesleğini sürdüren gazetecilerin yaşadığı zorlukların aşılabilmesi için gerekli önlemler hakkında bilgilendirilmelerinin de yapıldığı toplantıda konuşan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz yaptığı konuşmada;
“Gazetecilik sadece ülkemiz için zor bir meslek olmaktan çıktı. Global dünya ve yaşanan iç ve dış savaşlar nedeniyle tüm dünyada gazetecilik mesleği zor bir süreçten geçiyor. Uluslar arası Gazeteciler Cemiyeti olarak dünya genelinde en büyük gazetecilik meslek örgütü olarak mesleki zorlukların üstesinden nasıl gelinebiliri en ince ayrıtlarına kadar masaya yatıracağız.İki gün boyunca sürecek olan toplantının sonunda çözümlerle ve yapılması gerekenlerle ilgili bir dizi kararlar alacağız” dedi.

Bakmadan Geçme